Официален прием по повод пристигането си в България даде генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов

 Специален гост беше извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н.Пр. Анатолий Макаров

Официален прием по повод пристигането си в България даде снощи генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов и съпругата му Татяна Громова в ресторанта на хотел „Дунав Плаза“. На събитието бяха поканени областните управители и градоначалниците на Русе, Велико Търново, Габрово, Плевен, Ловеч, Силистра, Търговище, като голяма част от тях го удостоиха лично. Присъстваха още заместник-кметът по устройство на територията на община Русе Димитър Наков, председателят на Общинския съвет в града проф. Христо Белоев, който е и новоизбраният ректор на Русенския университет, досегашният ректор проф. д-р Велизара Пенчева, общественици, представители на медиите и на бизнес средите и други.

Официалната част на събитието започна с химните на Русия и България. Специален гост беше извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н.Пр. Анатолий Макаров. Той приветства присъстващите, пожела успех на новия генерален консул за ползотворно сътрудничество между двете страни, като подчерта значимостта на генералните консулства на Русия в градовете Русе и Варна.

Новоназначеният Андрей Громов благодари на своите гости и изрази радостта си от възможността да работи за развитието на двустранните отношения в страна като България, тъй като тук винаги се е усещало приятелското настроение между двата народа. Последва тост, след който гостите имаха възможността да поговорят с новия генерален консул, а той от своя страна благодари на всеки лично за присъствието и подкрепата.

Драгомира ГЕОРГИЕВА

Оставете първия коментар към "Официален прием по повод пристигането си в България даде генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*