Десислава Атанасова: Проекти за 7 млн. лева са финансирани в Разградско

От началото на мандата в Област Разград са финансирани проекти на стойност 7 милиона лева във всичките седем общини, отчете на пресконференция народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.
„Заслугата за това е на екипа на ГЕРБ както в законодателната и изпълнителната власт, така и на местната. Това е доказателство, че правителството има ангажимент към всички български граждани, без значение кого и как избират.“
„В областния център отпуснатите средства в размер от 1 млн.лв. за пътна инфраструктура, се използват по предназначение, като се търсят максимални резултати и качество“, коментира тя. Атанасова заяви, че има уверението на финансовия министър, че област Разград ще продължи да бъде сред приоритетите на правителството и ще бъдат финансирани още подобни инфраструктури проекти.
„Тази година започна и финансирането на пътни участъци. Очаква се следващата година да бъде довършен и официално пуснат в експлоатация пътят Разград – Търговище. Пътят Разград – Кубрат – Тутракан също ще бъде подготвен с проектно проучване и финансиране“, са я уверили от АПИ. При подписването на договора за компостираща система финансовият министър е поел ангажимент за финансиране и ремонта на сградата на СУ „Христо Ботев“, където ще се премести Математическата гимназия, като ще се използват и пари от общинския бюджет.
За ГЕРБ приоритет е образованието, затова и в Бюджет 2018 средствата за делегирани бюджети и учителските заплати се увеличават, каза още депутатът. „Ще положим усилия Разград да се придвижи в по-предните места на държавното външно оценяване“, изтъкна тя. Като безспорен успех бе отчетен и запазването на училищата в община Исперих.
В МБАЛ просрочените задължения намаляват и при новия екип са се стопили с 0,5 млн.лв., привлечени са и нови кадри, бе заявено на пресконференцията.
Десислава Атанасова отчете също, че е провела изнесени приемни във всички общини, навсякъде като основен въпрос за решаване се поставя инфраструктурата и занапред „екипът на ГЕРБ ще работи с още по-голям хъс за реализирането на допълнителни средства в това направление“.
Атанасова коментира и смяната на председателя на Общинския съвет в Разград. В отговор на зададен въпрос тя заяви, че не е чула мотиви за нея и това по думите й е демонстрация на безпринципно обединение. „За мен е неразбираемо как хора, които се считат за десни и дори за алтернатива в дясното пространство, могат да гласуват за смяна на председателя, издигнат от дясна партия, и да изберат представител на социалистическата партия. Много ми се иска мнозинствата да се формират в интерес на хората“, допълни тя.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Десислава Атанасова: Проекти за 7 млн. лева са финансирани в Разградско"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*