Младежи от Разград се обучаваха за Световния ден за борба със СПИН

Двудневен обучителен семинар по повод 1 декември – Световен ден за борба със СПИН на тема: „Превенция на рисково сексуално поведение сред подрастващите“ се проведе на 23 и 24 ноември в местността Пчелина.

Организатори бяха Община Разград, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него. В него участваха 20 младежи доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества и училищни превантивни клубове към училищата. Обучението премина по подхода  „връстници обучават връстници“ и бе водено от Валентин Минков – психолог към Превантивно-информационния център в Плевен и двама младежи доброволци от същия град.

По интересен и интерактивен начин доброволците преминаха през три от най- важните теми в семинара – „ХИВ/СПИН“; „Контрацепция“; „Сексуално предавани болести“. На другия ден младежите разделени по екипи представиха своите интерактивни уроци пред лектора и своите връстници, които през декември ще бъдат представени в училищата. Всичките участници в семинара получиха сертификати, които бяха връчени от зам.-кмета и председател на ОБСНВ Ердинч Хасанов.

Семинарът се проведе в изпълнение на Плана за действие към Националната стратегия за борба с наркотиците 2014-2018 г. – „Обучение на младежи-доброволци по подхода „връстници обучават връстници“ за изпълнение на дейностите за превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества на местно ниво“.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Младежи от Разград се обучаваха за Световния ден за борба със СПИН"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*