Кулинарен конкурс на „Америка за България” поднесе изненади

Кулинарен конкурс за любители и професионалисти „От българската кухня“ представи фондация „Америка за България“ съвместно с „Кулинарна академия HRC в Разград“.  Кулинарната академия е част от дейностите за подпомагане на частния сектор и осигуряването на възможност за добро образование на младите хора, поясни Надя Захариева от „Америка за България“.

Оценка на кулинарнитe умения на разградчани дадоха преподавателят в академията шеф Милен Златев и шеф Валентин Тодоров с 25-годишен опит в „Евксиноград“.

Любопитен момент бе фактът, че разградчани успяха да ги изненадат с нови за тях ястия и десерти. Представени бяха спаначена торта, крем супа от тиква, миш-маш под формата на торта, соленки, питки в различни вариации, запечена круша, „Пахлава Бакинская” , млечна каша „Бял мъж” и др. Конкурсът се оказа даже международен – с участието на Мария Лобанова от Беларус, но пък израснала в Азербайджан. Имаше семейство: майка с двете си дъщери и професионалисти от разградско заведeние. Имаше и журналист: главният редактор на „Общинско радио Разград“ Валентина Колева.

След дълги размишления и дегустации, журито присъди първа награда на Борис Иванов, но второ е Полина Николова, а на трето – Симона Стоянова. Със специална награда бе удостоен Даниел Димитров. Накрая за всички имаше почерпка, приготвена на място от възпитаници на Академията. Предстои подобен конкурс да се проведе и в Габрово.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Кулинарен конкурс на „Америка за България” поднесе изненади"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*