Бизнес възможностите между България и Бавария обсъждаха в Русе

Свилен Иванов – заместник областен управител на област Русе, участва в информационен форум на тема: „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“.

Той приветства присъстващите, като изрази задоволство, че на територията на областта се провежда подобен форум, на който се обсъждат тенденциите и перспективите относно бизнес възможностите между България и Германия. Заместник областният управител посочи, че провеждането на подобни инициативи са в основата за постигането на икономически просперитет и постави акцент върху значението на партньорството ни с Германия, в частност с Федерална провинция Бавария за развитието на българската икономика. Иванов посочи, че търговският обмен между двете страни е нараснал близо 8 пъти от 1993 г. насам, което превръща Федералната република във водещ чуждестранен пазар за българските стоки и услуги. Не на последно място той отправи пожелания към присъстващите за успех на форума и прекрасни спомени от „Малката Виена“.

Срещата се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара съвместно с Русенската Търговско-Индустриална камара. Специален гост на събитието беше Урзула Хайнцел – заместник-директор на Дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, медиите, енергетиката и технологиите.

По време на форума бяха представени презентации относно външоикономическата стратегия на Бавария, бизнес комуникацията между България и Бавария, както и историята на едно успешно развитие като „Алианц“.

Заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански се срещна лично с Урзула Хайнцел – заместник-директор на Дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите, и с д-р Митко Василев – представител на Бавария в България и главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Тематаа обсъдена и на срещата, бе именно Бавария в качеството й на икономически партньор и развитието на бизнес контактите с България. Д-р Карапчански заяви, че Русе, в качеството му на проспериращ европейски град, е открит към създаване на устойчиво международно сътрудничество, което да се утвърди като платформа за контакти и осъществяване на инициативи между германски и български фирми, които да открият нови възможности за успешен бизнес именно в Русе. Заместник-кметът представи още основните приоритети за развитие на града, запозна гостите с ключовите проекти, които се изпълняват, и презентира сектора на информационните технологии, определяйки тази сфера като успешно развиваща се и ключова във визията на Русе да се утвърди като град на знанието и иновациите.

Урзула Хайнцел и д-р Василев от своя страна благодариха за гостоприемството, като изразиха добри впечатления от Русе и заявиха, че осъществяването на бъдещи съвместни инициативи с Общината биха били изключително полезни.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Бизнес възможностите между България и Бавария обсъждаха в Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*