Симеон Симеонов: Отечественият съюз може да предложи модел за програмно управление на страната

Отечественият съюз може да предложи модел за програмно управление на страната. Това каза в Силистра председателят на Отечествения съюз Симеон Симеонов, който бе в града за честване на 75-годишнината на Отечествения фронт и неговия правоприемник – Отечествения съюз.

Според Симеонов ръководената от него организация носи историческия опит, защото Отечественият фронт е създаден като равнопоставена политическа коалиция на програмна основа. „Това е уникален политически български опит в трудни времена”, заяви Симеонов. Той се обяви за предизборна програмна коалиция с програма най-малко от средносрочен характер. „България е обречена на коалиционно управление”, смята Симеонов. Според него трябва да спре политическото противопоставяне: „да спрем стогодишната гражданска война на политическа основа в българското общество”. „В името на Отечествения фронт са загивали хора, били са репресирани преди 9 септември 1944 година и след тази дата в годините на червения терор – да оставим историята на историците и да постигнем в името на днешното и бъдещите поколения гражданско разбирателство, да изградим мемориал на жертвите на всички тоталитарни режими от Освобождението до днешни дни, където да отдадем почит на всички и като народ да се помирим и да постигнем своето единение”, обясни Симеон Симеонов . „Дошло е време във всички аспекти на нашата външна и вътрешна политика властимащи и опозиция да вдигнат високо знамето на България и всяко едно тяхно действие преди всичко да бъде съобразено с интересите на държавата и на народа”, подчерта Симеонов.

Той съобщи, че Отечественият съюз има координатори във всички 28 области и над 250 общински и районни организации. 12 активисти на Отечествения съюз бяха отличени с награди – почетни знаци на Отечествения съюз и грамоти. С почетни знаци бяха отличени областният координатор Мария Кърова и Люсила Василева. Мария Кърова е удостоена със звание „Почетен член на Отечествения съюз” за изключителни заслуги и личен принос за просперитета на Република България.

Пеню ПЕНЕВ

Оставете първия коментар към "Симеон Симеонов: Отечественият съюз може да предложи модел за програмно управление на страната"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*