Плевен става център на проект за развитие на предприемачеството

Българо-американска кредитна банка ще финансира „зелени” инициативи

Българо-американска кредитна банка АД стартира на 25 септември 2017 г. програма на конкурсен принцип за предприемачи в начален етап на своето развитие. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Фокусът на конкурса са „зелени” и устойчиви инициативи, следвайки философията на БАКБ за устойчиво развитие и затвърждавайки позицията си на „Зелената банка на България”. Една от основните цели пред институцията е да подкрепя икономическото развитие в регионите, в които оперира. В тази връзка Плевен и областта са определени за център на проект за развитие на предприемачеството, обяви на оперативното заседание на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански на 20 ноември. Той обясни, че в конкурса могат да се включат и ученици – условието е да представят идеите си поне на 1 страница и да са навършили 18 години. Това е и добра възможност за гимназиите да получат финансиране за „зелени” и устойчиви инициативи, каза още кметът.

Програмата предоставя уникална възможност на предприемачи с добри идеи или проекти в начален етап на реализация да преминат през структурирана система на обучения, да бъдат лично консултирани и да получат начално финансиране на своя бизнес проект. Целта е Българо-американска кредитна банка да подкрепи инициативността и предприемчивостта на младите хора.

Участниците в програмата „БАКБ предизвикателство” ще получават съвети и подкрепа от доброволци – експерти и предприемачи. Три от най-добрите бизнес проекти ще получат безвъзмездно финансиране в общ размер на 25 хил. лева, както и едногодишна безвъзмездна експертна помощ. Участниците ще бъдат обявени до края на 2017 г.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Плевен става център на проект за развитие на предприемачеството"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*