Община Русе е готова за зимната обстановка

Кметът на община Русе Пламен Стоилов проведе съвещание с щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, с кметове на кметства и ръководителите на ведомства, организации и фирми за подготовката на Община Русе за зимен сезон 2017/2018. Присъстваха още заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, началници и ръководители на общински предприятия и отдели, представители на снегопочистващи фирми, „ЕНЕРГО-ПРО“ ЕАД, Електроенергиен системен оператор ЕАД МЕР, „ВиК“ ЕООД, „Овергаз север“ ЕАД, „Топлофикация“ ЕАД, Областното пътно управление, ОД на МВР, РЗИ, кметове на кметства и др.

На заседанието стана ясно, че е актуализирана Програмата за работа на Община Русе през зимния период 2017/2018 г. и са извършени проверки за готовността на фирмите и превозвачите от Общинската транспортна схема по междуселищните линии, училищните автобуси и сметоизвозващата техника.

„Задълженията на всички ангажирани фирми и организации за зимното поддържане следва да се изпълняват в пълен обем и няма да се пестят средства за осигуряване на нормални условия за гражданите“, заяви кметът Пламен Стоилов, като припомни, че няма да се изплащат възнагражденията на фирми, които не изпълняват коректно задълженията си по договор.

„РПС“ ЕООД, „Пътно поддържане Русе 2014“ ДЗЗД, „Берус“ ЕООД, „Паркстрой“ ДЗЗД и ОП „Паркстрой“ отчетоха наличие на 42 собствени и 22 наети снегопочистващи машини, както и на 11 роторни снегорина, 11 товарни автомобила, 2 трактора, 1 автогрейдер и достатъчно количество инертни материали.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Община Русе е готова за зимната обстановка"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*