Наградиха победителите в конкурса за снимка от моя град

На 21 ноември, на връх светлия празник на християнското семейство наградиха победителите в Конкурса „Изследователска мисия „Истории и снимки от моя град“. Събитието се проведе във фоайето на Доходно здание – Русе от 18:00 часа и с него организаторите Държавен архив – Русе заедно, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Културен център BH обявяват неговия финал за 2017 г. Наградените са Йоана Савова, Преслав Илиев, Преслав Николов, Ребека Саад, Иво Мартинов, Мартин Стоилов. Децата публикуваха истории, разказани им от техните баби и дядовци, а снимките, онагледяващи историите са изложени във фоайето на Доходното здание – Русе и могат да бъдат видени до края на ноември.

Началото на изследователската мисия бе поставено през пролетта на 2017 г. от Държавен архив – Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“. Инициаторите отправиха покана към учениците от I до XII клас, да намерят интересна семейна снимка и да я публикуват на специално създадена за конкурса страница във Фейсбук. Заедно със снимката децата трябваше като коментар да напишат нейната история, като задължителното условие бе тя да е свързана с миналото на Русе. Желаещите да се включат в конкурса можеха да направят това до 31 октомври 2017 г.

През периода на провеждане на конкурса са публикувани изключително любопитни снимки, заедно с историите им, а участници има както от Русе, така и от Емирство Кувейт и Република Финландия. Материалите, събрани по време на конкурса, остават във фонда на Държавен архив – Русе, поради което всички участници бяха удостоени с грамота „Пазител на родовата памет“.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Наградиха победителите в конкурса за снимка от моя град"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*