Министър Николай Нанков инспектира напредъка по ключови проекти в Русе

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков беше на посещение в гр. Русе и областта. Той проведе работна среща с кмета на община Русе Пламен Стоилов, с неговите заместници инж. Димитър Наков, д-р Страхил Карапчански и с главния архитект арх. Живка Бучуковска, заедно с народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков.

На срещата бяха обсъдени важни за град Русе и областта инфраструктурни проекти. Темите на дискусия бяха свързани с осигуряването на целеви средства за изграждането на кръгово кръстовище при магазин „Джъмбо“; подмяната на ВиК инфраструктурата по бул. „Липник“; рехабилитиране на ВиК инфраструктурата в гр. Русе и агломерация Русе по Оперативна програма „Околна среда“ и укрепването на блокове с конструктивни проблеми, сред които и бл. „Русия“. Споразумението с Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддържане на бул. „България“ и отводняването на булеварда, безвъзмездното право на строеж в полза на Община Русе, във връзка с проекта за кейовата стена и четирите проекта, с които Общината кандидатства по Програма Interreg V-A Румъния – България за обновяването на Художествената галерия, Пантеона, бул. „Трети март“ и моста при пътен възел „Сарая“ също бяха коментирани, като министърът заяви своята подкрепа. „Следващите две години ще са най-значимите за Русе и за Северна България като цяло. Удоволствие е да се работи качествено и в срок с такъв амбициозен екип“, заяви той и определи изграждането на Автомагистрала „Русе – Велико Търново” и трети мост над Дунав при Русе като ключови за развитието на града и региона.

В края на срещата Стоилов връчи на министър Нанков почетен юбилеен плакет за партньорство и подкрепа към Асоциацията на дунавските общини „Дунав“, която отпразнува своята 25-годишнина, както и картина с изглед от Русе.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще осигури средства за конструктурно укрепване на блока, като строителните дейности по укрепване и саниране се очаква да стартират в началото на лятото през 2018 г. Това стана ясно по време на посещението на министър Нанков и кмета Пламен Стоилов при блок „Русия“ на ул. „Шести септември“, където се срещнаха с представителите на Сдружението на собствениците.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Министър Николай Нанков инспектира напредъка по ключови проекти в Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*