БСП в Разград даде старт на предизборната си кампания с анализ на управлението

Партийното ръководство разкритикува състоянието на местната администрация

На съвместна пресконференция председателят на общинската организация на БСП в Разград Добрин Добрев, народният представител и бивш кмет на общината Денчо Бояджиев, общинският съветник Стоян Димитров и ръководителят на групата съветници от БСП Елка Неделчева направиха анализ и оценка за двугодишното управление на общината от кмета д-р Валентин Василев и неговия екип. Те заявиха, че за Разград и общината този период може да бъде определен с една дума и тя е безвремие.

Според Добрев Община Разград се управлява на автопилот, а политиката, която реализира ръководството лежи на основата на безпринципни коалиции в Общинския съвет. По думите му гръмките обещания на кмета са били празни приказки и има едно вяло, безидейно и неспособно да се справи с редица проблеми и предизвикателства ръководство. Добрев заяви, че през тези две години от общинската администрация и общинските предприятия с лека ръка са били уволнени дългогодишни доказани специалисти. На тяхно място са били направени съмнителни назначения на хора без експертен опит и това, което се наблюдава в администрацията към настоящия момент, е „тотален мор“. Депутатът Денчо Бояджиев пък заяви, че парите, които Разград и Общината е получила от държавата за инфраструктурни обекти, доказват, че управляващите прилагат различен аршин на отношение към общините в страната. Само 1 милион лева отпуснати с министерско постановление за инфраструктурни обекти в Разград, изтъкна той, докато за година и четири месеца по време на управлението на Орешарски в Разград са привлечени 5 300 000 лева. По думите на Денчо Бояджиев броят на уволнените през периода на управлението на сегашния кмет е над 70. Той нарече избора на новото кметско ръководство на Общината като неуспешен социален експеримент на хората от Общината. Единственото нещо, за което Бояджиев похвали своя наследник, бе изсичането на дърветата и храстите в коритото на река Бели Лом. Бояджиев подчерта още, че проектът за ж.к. „Орел“ ще се реализира само в две трети от територията на квартала, което вероятно ще породи гражданско недоволство. Той прогнозира и назряващ екологичен проблем с Регионалното депо за отпадъци, което в края на 2018 г. ще се препълни, а няма планирано изграждане на нова клетка или на съоръжение за преработка на отпадъците.

Според Стоян Димитров редица важни проблеми, свързани с града и общината не се решават. Като пример той посочи сагата със замърсения въздух в града. По думите му анализът показва, че изборът от 2015 година в Разград е грешка и тя трябва да бъде поправена.

По думите на Елка Неделчева пък с премахването на част от фестивалите, се наблюдава сериозно отстъпление от налагани през годините традиции в културата.

Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "БСП в Разград даде старт на предизборната си кампания с анализ на управлението"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*