Боян Ангелов представи новата си книга в Разград

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председателят на СБП предлага Иван Вазов да бъде обявен за почетен председател за всички времена на Съюза на българските писатели

В Разград се състоя литературна среща с председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов. На събитието, организирано от: Община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и писателската общност в града, бе представена новата поетична книга на Ангелов „Помръкнала е реката“.

Боян Ангелов е автор на 25 книги, творбите му са превеждани на 20 езика, самият той също се занимава с преводи. Творчеството му бе представено от разградските поети Пламен Панчев и Димитър Петров. Част от най-новите му стихове бяха прочетени от Марияна Стефанова, а Мила Маринова прочете стихове на поети от Разград, които са включени в последната антология, подготвена от Ангелов. Всяка година издателството на СБП „Български писател“ отпечатва антология с български автори, за 2016 г. в изданието са включени стихове на Емилия Пройнова, Пламен Панчев, Димитър Петров и Дулинко Дулев.

Пред участниците в срещата Ангелов съобщи, че има намерение да предложи на годишно събрание на организацията Иван Вазов да бъде обявен за почетен председател за всички времена на Съюза на българските писатели: „Няма друг автор, наричан „народен поет“ и патриарх на българската литература“, аргументира се Ангелов.

Членството в Съюза на българските писатели, девалвацията на творческата професия, мястото на литературата в съвременния живот и образованието бяха дискутирани на литературната среща в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

От името на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, неговият заместник Евгени Драганов поднесе букет на госта, поиска и автограф на току що закупената най-нова книга на Ангелов. Заместник областният управител изрази съжаление, че подобни литературни срещи с български творци не се използват от учителите по литература за запознаване на учениците със съвременната поезия и проза.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Боян Ангелов представи новата си книга в Разград"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*