Състоянието на Спешна помощ коментираха жителите на Златарица с депутата Весела Лечева

Състоянието на Спешната помощ, пътната инфраструктура, обезлюдяването и липсата на работни места обсъждаха жителите на община Златарица с народния представител Весела Лечева по време на нейната приемна в балканската община.

„Нищо не се прави за състоянието на центровете за Спешна помощ, само се говори“, казаха присъстващите пред депутата от „БСП за България“. Те си спомнят, че по оперативна програма са предвидени 85 млн.лв. за ремонти, оборудване, подобряване на капацитета на спешната помощ, но проектът четвърта поредна година не започва. Те критикуваха и недостатъчното увеличение на средствата за здравеопазване – дори и да бъдат отпуснати тези 500 млн.лв., те няма да достигнат до хората, а само ще покрият дълговете на болниците. Правилният път, според присъстващите на срещата, е чрез промяна на клиничните пътеки и на тяхното остойностяване, а болниците да не са търговски дружества.

Местните хора силно разчитат, когато започне одобряването на проекти, пред Местната инициативна група „Елена-Златарица“ да няма субективизъм при оценяването. МИГ-а е сред малкото възможности да се финансират проекти в региона, затова златарчани разчитат на ефективност при разходването на бюджета й.

Кметският наместник на с. Росно сигнализира за проблем с почистването на коритото на река Каменица, за което от години няма пари. „Защо винаги чакаме нещастие да се случи, за да се отпуснат средства“, коментира той.

Присъстващите се обединиха и в позицията си срещу езика на омразата, който чуват между държавните институции.

Георги БЪЧВАРОВ

Оставете първия коментар към "Състоянието на Спешна помощ коментираха жителите на Златарица с депутата Весела Лечева"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*