Русенски студенти спечелиха състезание по медиация

Отбори от девет български университета участваха в надпреварата

Отбори от девет български университета участваха в Първото национално състезание по медиация за студенти, организирано от Центъра за разрешаване на спорове, което се проведе във Варна. Събитието бе част от проекта „Медиация в подкрепа на бизнеса: Насърчаване на справедливото и целесъобразно разрешаване на спорове чрез съдебни програми за медиация“, финансиран от Фондация „Америка за България“.

Русенският университет беше представен от общо шест студенти, които се обучават в редовна форма в Юридическия факултет: четвъртокурсниците Ангелина Богданова, Милена Пеева, Надя Йонкинска, Тошко Иванов, Дилян Николов и третокурсникът Кольо Колев.

Подготовката на участниците от Русенския университет премина под организационното и методическо ръководство на Катедра „Частноправни науки“ към Юридическия факултет, като обучители бяха преподавателите им гл. ас. д-р Анастас Георгиев и ас. Сергей Калинков, а също и вписаната в Единния регистър за медиаторите към Министерство на правосъдието Миглена Йорданова (студент V курс, задочно обучение по специалност „право“ в Русенския университет).

В категорията „Адвокат/ Клиент“ на първо място беше класиран отборът на Тошко Иванов и Кольо Колев от Юридическия факултет на Русенския университет, който изпревари тимовете на Нов български университет и Великотърновския университет. За иновативни методи в медиацията съдийското жури присъди специална награда на Дилян Николов от Русенски университет „Ангел Кънчев“. Грамоти получиха и треньорите на студентите.

Гергана ИЛИЕВА

Оставете първия коментар към "Русенски студенти спечелиха състезание по медиация"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*