110 години НЧ „Пробуда 1907“ честваха в Тетово

Председателят Стефка Русева беше удостоена с медал и грамота за активна читалищна дейност

На 11 ноември в село Тетово беше отбелязан 110-годишния юбилей от създаването на Народно читалище „Пробуда 1907“.

Сред гостите бяха народните представители от 19-и МИР Русе Светлана Ангелова, д-р Андриан Райков, Искрен Веселинов, заместник областният управител на област Русе Валентин Колев, кметът на село Тетово Невяна Атанасова, директорът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов, Мануела Симеонова, експерт от Регионален център „Читалища“ – Русе и член на Върховния съвет на Съюза на народните читалища в България, жители и гости на Тетово.

Валентин Колев изказа благодарност за възможността да бъде част от настоящия празник. Той приветства присъстващите и пожела здраве на читалищните дейци. Заместник областният управител изрази уважение и поклон пред тяхната дейност, защото пазят жива българската традиция за следващите поколения. Той подчерта, че читалището е притегателен център за хората от населеното място, тъй като то дава възможност за удовлетворяване на техните духовни и културни потребности.

Валентин Колев връчи поздравителен адрес на председателя на читалищното настоятелство Стефка Русева от името на областния управител на област Русе Галин Григоров, в който се казва: „…Нека ентусиазмът и отдадеността към популяризиране дейността на българското читалище, любовта към изкуството и традициите, както и стремежът за опазване на българщината бъдат Ваш постоянен спътник!

Годишнината, която отбелязвате е забележителна и вярвам, че посрещате този ден изпълнени с достойнство и удовлетвореност от постигнатите резултати…“.

Стефка Русева беше удостоена с медал и грамота за активна читалищна дейност от името на председателя на Съюза на народните читалищата в България.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "110 години НЧ „Пробуда 1907“ честваха в Тетово"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*