С „Ода на радостта“ завърши първото читалищно събитие, посветено на европредседателството

Заместник областният управител Евгени Драганов откри първото информационно културно събитие, което се организира от читалище в област Разград и е посветено на десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от администрацията.

Домакин на събитието под наслов: „България – Гецово – Европа – мечти и реалност“, което се проведе със съдействието на Областна администрация – Разград, бе Читалище „Просвета 1883“ – село Гецово. Събитието се организира в рамките на Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г. и е първото от общо четири, които провеждат читалища от област Разград със съдействието на Областна администрация-Разград

„Водещ принцип на работа по време на българското европредседателството ще бъде запазването на единството и солидарността между държавите-членки, като целта на България ще бъде да е балансьор и страна, която търси консенсус, компромис и разбирателство. Затова и мотото на Българското председателство е „Съединението прави силата“. То припомня за великата история на България, но и дава важен знак за бъдещето, в което трябва да продължим да сме единни и помежду си в нашата Родина, и в Европейския съюз! Европейският съюз няма да затрие нашата идентичност, оставаме си българи завинаги, да живее България!“, заяви в речта си пред гецовлии заместник областният управител Евгени Драганов.

Младите таланти на Гецово представиха на сцената, украсена с европейски и български символи, именно непреходните традиции на народа ни. В програмата участваха малчуганите от ДГ „Здравец“ – Гецово, Танцова школа „Слънчеви ритми“, Формация „Капчици“, Елица Генчева, Цветалина Генчева и Танцова школа „Капанска магия“. Концертът завърши с изпълнение на химна на Европа „Ода на радостта“, изпълнена от всички участници в програмата.

Приносът на Областна администрация – Разград в събитието бяха две мултимедийни презентации за европредседателството и годишнината от членството на България в ЕС, представени от главен експерт Светлин Симеонов и таблата от изложбата „Европа в Лудогорието. Поглед отвисоко“, която включва снимки с дрон на 23 обекта от областта, изградени или ремонтирани по европейски проекти.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "С „Ода на радостта“ завърши първото читалищно събитие, посветено на европредседателството"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*