Михаил Тодоров е новият главен секретар на Областната администрация в Разград

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Михаил Тодоров спечели конкурса за длъжността „Главен секретар на Областна администрация – Разград“, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Заповедта за назначение бе подписана на 9 ноември от областния управител Гюнай Хюсмен след изтичане на сроковете за обжалване на резултатите от конкурсната процедура. За участие в конкурса документи подадоха трима кандидати, като до етапа „Защита на Концепция за стратегическо управление“ бяха допуснати двама от тях. Представянето им бе оценено от седемчленна комисия, председателствана от началник отдел „Човешки ресурси“ в Министерски съвет Катя Славчева. Новият главен секретар встъпва в длъжност от 1 декември.

Михаил Тодоров е на 38 години. Роден е в Разград. Завършил е ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, след това ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – Варна специалност „Управление на морския транспорт“ и Стопанска академия „Д.А.Ценов“ – Свищов магистратура по „Международен бизнес и мениджмънт“. Работил е като аналитик проучване на пазари в „Дружба“ АД, осем години като мениджър връзки с малки и средни предприятия в „Сосиете Женерал Експресбанк“, а до спечелване на конкурса в Областната администрация – Разград бе финансов директор в частния сектор. През 2012-13 г. бе член на Районната избирателна комисия – Разград, а след това и неин председател. Има опит и в законодателната власт на местно и национално ниво: в мандата 2011-15 г. бе общински съветник в Общински съвет – Разград, а от ноември 2015 г. до януари 2017 г. – народен представител в 43-тото Народно събрание.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Михаил Тодоров е новият главен секретар на Областната администрация в Разград"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*