Мария Ангелова взе специална награда и медал от конкурс в Полша

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Седемгодишната Мария Ангелова от арт школа „Колорит“ – Плевен стана носител на най-високото отличие на XIX Международен конкурс за детска рисунка „Винаги зелено, винаги синьо“, провел се в град Торун – Полша. Новината съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева. Малката плевенска художничка печели престижната награда – Специален приз и медал с рисунката си „Аз съм щастлива“, изпълнена с маслени пастели.

В конкурса са взели участие 14 500 творби на деца от 49 страни от различни континенти. Всички участници са рисували по зададената тема „Хармонично разнообразие“ и са имали възможност да представят света около тях в цялото му богатство от форми и цветове.

Плевенската арт педагожка каза още, че международната изложба е експонирана в залите на известната Галерия и център на детското изкуство в Торун, която е и организатор на международния арт форум. В нея са включени още 9 творби на деца от школа „Колорит“. Техните автори – Ивайла Петрова, Катерина Попова, Иван Любенов, Радослава Панкова, Калоян Йоргов, Николай Спасов, Анелия Пелова, Ана – Мария Лопез и Антония Христова са отличени с Почетен диплом за високи постижения. Творбите на наградените деца са включени в каталога на конкурса.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Мария Ангелова взе специална награда и медал от конкурс в Полша"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*