Кметът на Търново помогна с жилище на майка с две деца

Кметът на Велико Търново осигури жилище на майка с две деца, едното от които инвалид. Антоанета Янева живее във вилната зона на града, встрани от пътя за Арбанаси. Мястото е отдалечено на близо 2 км от най-близкия квартал Асенова махала. В продължение на вече 8 години Антоанета и двете й деца изминават по 4 км на ден, за да стигнат до автобусната спирка в квартала, откъдето пък да хванат автобус за центъра на града. Там по-голямото дете ходи на училище, а малкото – на детска градина.

Допълнителен проблем е, че баткото страда от мускулна дистрофия и е на инвалидна количка, която майката сама трябва да бута, а заедно с това да води за ръка и малкото си дете. Съпругът на Антоанета е на легло след прекаран инсулт и на практика всички грижи за домакинството и децата падат на плещите на майката.

Още преди да се обърне към медиите за съдействие, Антоанета подава молба да бъде настанена в общинско жилище някъде в центъра а града, където да може по-бързо и по-лесно да води децата си на училище. Тъй като се оказва, че картотеката й е изтекла, подава нова молба. А междувременно заради трудностите, които тя и децата изпитват, с разпореждане на кмета на общината Даниел Панов случаят й ще бъде разгледан приоритетно и тя до дни ще бъде настанена в новото си жилище. Освен това със съдействието на търновска фирма на болния и син ще бъде осигурена нова инвалидна количка, както и безплатен превоз до училището със специален микробус.

Иван ГЕОРГИЕВ

Оставете първия коментар към "Кметът на Търново помогна с жилище на майка с две деца"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*