Гимнастикът Йордан Йовчев в силистренското село Средище:

Трудно е във всеки град да има спортен салон, но в този регион има желание нещо да се случва

Известният български гимнастик Йордан Йовчев бе в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Н. Й. Вапцаров“ в с. Средище, община Кайнарджа, с награда от конкурса „Докосни звезда“ на „Дженерали застраховане“. Печелившата полица в конкурса за всички, сключили застраховка „Злополука за учащи“ в периода 1.09. – 26.10 2017 година, е изтеглена на 25 октомври в курортния комплекс „Албена“, съобщиха от училището.

На тържество в гимназията спортистът Йордан Йовчев се срещна с учениците като една от популярните български личности. Запитан какво е условието децата да бъдат обхванати в масови спортни дейности, Йовчев заяви, че като има заинтересованост, ще има и резултати. „Разбирам, че е трудно във всеки град да има спортен салон, но в този регион смятам, че има идеи и по-скоро има желание нещо да се случва, така че тепърва ще се облагородява“ – заяви Йовчев. – С томболата ежегодно правим жест към хората, които са спечелили, да се срещнем и да разкажем истории, които са на един спортист, успял в дадената дисциплина. Ако това ги мотивира и те имат желание да питат, ако можем да им разкажем история, която би могла да ги вдъхнови или да ги накара поне да спортуват, ще е крачка напред“, допълни спортистът.

Училището има над 50-годишна история. През това време тук са се обучавали повече от 4000 души. Гимназията разполага и с над 900 декара обработваема земя.

Пеню ПЕНЕВ

Оставете първия коментар към "Гимнастикът Йордан Йовчев в силистренското село Средище:"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*