Пламен Стоилов: До началото на септември 2018 ще сме готови да посрещнем гостите за световното

Русе ще бъде домакин на мачове от груповата фаза на Световното първенство по волейбол за мъже догодина. „Преборихме се не с кого да е, а с град като Пловдив. Голяма заслуга за това има и Пламен Бобоков, който лобира активно“, заяви кметът на Русе. В зала „Булстрад Арена“ феновете на волейбола ще наблюдават 15 мача от груповата фаза. За съжаление, русенци няма да могат да наблюдават на живо мачове на „триколоьорите“, тъй като най-вероятно българският отбор ще изиграе във Варна петте си мача от първата фаза. За сметка на това ще имат възможността да наблюдават майсторството на олимпийските и многократни световни шампиони от Бразилия.

Първенството ще се проведе от 10 до 30 септември. Страната ни ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. България приема шампионата съвместно с Италия, като двете страни имат богат опит след отличната организация на Евроволей 2015. Заключителните сблъсъци от финалната четворка ще приеме Италия. Настоящ световен шампион е тимът на Полша, който през 2014-а бе домакин и спечели титлата пред собствена публика.

Това лято Русе беше домакин на FIVB WORLD GRAND PRIX по волейбол за жени. От 4 до 9 Юли в „Булстрад Арена“ градът ни посрещна общо четири отбора от Южна Корея, Казахстан, Германия и България.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Пламен Стоилов: До началото на септември 2018 ще сме готови да посрещнем гостите за световното"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*