Сдружение „Поломие Русе“ организира Ултрамаратон „Кениън Крийк“

На 5 ноември по поречието на реките Бели и Черни Лом ще се проведе първото издание на Ултрамаратон „Кениън Крийк“. Организатор на проявата е Сдружение „Поломие Русе“ в партньорство с Дирекция „Природен парк Русенски Лом“, Фондация „Русе – град на свободния дух“, фирмите „Ас – Строй“, Агенция за недвижими имоти „Сиана“, „Био Фреш” , „XCoSports България“, „Сайн Спорт“, Tracksport.eu, Nobar, „Допелхерц“, Онлайн магазин Pimp My Mobile, Магазини „Темпо Спорт“ и „Кежуъл“, италиански ресторант „Кръстникът“, Bryzos.

Желаещите да се включат в Canyon Creek могат да изберат една от трите дистанции: 10, 20 и 50 км, които ще се проведат в един състезателен ден. Регистрация може да бъде направена до 4 ноември на сайта на събитието canyoncreek.eu. До този момент участието си са заявили 200 спортисти на различна възраст от България и чужбина. Сред тях са Кирил Николов-Дизела, рекордьор на „Ком – Емине“, вицеевропейски шампион по ориентиране, Андрей Гридин, втори на „Кападокия Ултра 2017“, Иван Сираков – трети на младежко световно първенство по ориентиране, Радо Милеа от Румъния, класирал се на трето място в „Кападокия Ултра 2017“, Ивайло Атанасов – победител в обиколката на Витоша, Димитър Желязков, победител на „Пирин Ултра 70“, Ивайло Каменаров, национален състезател по ориентиране и многократен републикански шампион и Ради Милев – ветеран ултрамаратонец.

Всички дистанции имат старт-финал Скален манастир „Св. Димитър Басарбовски“, където ще бъде разположен и състезателният център. Трасето със старт-финал Басарбовски скален манастир следва поречието на река Лом в посока Ивановски скални църкви. Предвиждат се 4 основни подкрепителни пункта: 1. Скален манастир „ Св. Димитър Басарбовски старт-финал; 2. Пункт с. Красен; 3. Пункт с. Божичен и 4. Пункт „Ивановски скални църкви“.

Поради типологията на терена и местността, трасето е отворен тип, като състезателите преминават последователно през пунктовете, след което в местностите „Смесите“ и „Грамовец“, които попадат в обхвата на Природен парк „Русенски Лом“ обръщат и се връщат към старт-финала през пунктовете в обратен ред. За по голямо разнообразие, втората част се препокрива с първата на 80%.

Сдружение „Поломие Русе“ е създането през 2017 година, като продължение на идеята на няколко активни спортни деятели в годините, а именно – организиране на Ултрамаратон по поречието на реките Бели и Черни Лом. Целта на такъв тип състезание е изпитанието на човешката воля и популяризирането на този регион сред атлетите и гостите на парка. За пълна информация около състезанието, трасетата и актуални новини, посетете сайта на Canyon Creek Ultramarathon 2017 или Фейсбук страницата.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Сдружение „Поломие Русе“ организира Ултрамаратон „Кениън Крийк“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*