Момиче се нуждае от 165 хил. евро, за да живее

13-годишната Никол Георгиева е ученичка и страда от болестта Сарком на Юнг

13-годишно момиче от Велико Търново спешно се нуждае от 165 хил. евро, за да живее. Никол Георгиева е ученичка и страда от болестта Сарком на Юнг. Обещано й е обнадеждаващо лечение в онкологична клиника в Истанбул, което обаче струва непосилно много пари. Родителите на Никол Надя Костадинова и Йордан Георгиев започват кампания за събиране на средства, за да може дъщеря им да продължи да ходи с връстниците си на училище, да спортува, да танцува и да озарява всички около себе си. Те разказват, че всичко започнало на 14 септември, когато в самото начало на новата учебна година дъщеря им вдига висока температура и получава силни болки в единия бъбрек. Лекарите в спешна помощ свалят температурата, а личната лекарка на следващия ден й изписва антибиотик. След няколко дни обаче момичето отново вдига температура и е приета във Великотърновската болница, откъдето е насочена за преглед в Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“ в София. Там тя е подложена на множество изследвания, които установяват страшната диагноза Сарком на Юинг. Никол е настанена в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоана“ – ИСУЛ, където след биопсия диагнозата е потвърдена. Родителите получават оферти от две клиники – турска и френска, и избират тази в южната ни съседка.

Докато чака парите за лечението й да бъдат събрани, момичето е на химиотерапия и кръвопреливания заради ниските и жизнени показатели. Предстои да бъдат подадени документи във Фонда за лечение на деца в чужбина, но родителите на Никол не залагат големи надежди за отпускане на сума. Освен това смятат, че процедурата е тромава и ако разчитат само на това подпомагане, ще навредят на дъщеря си. Бързото събиране на сумата обаче е важно, защото лекарите в България са категорични, че лечението на Никол трябва да започне много скоро, тъй като няма никакво време за губене. В социалната мрежа фейсбук е направена страница – базар, в която също се набират средства чрез продажбата на лични вещи. Тя носи името „Надежда за Никол – Благотворителен Базар“ и там всеки може да продаде или купи даден артикул, като преведе обявената цена по сметката на детето.

В неделя от 13,00 часа любителите на високите скорости проведоха автомобилно шоу на полигона във Велико Търново, на което също се набираха средства за лечението на момичето. Близките на семейството апелират и към големите хранителни магазини да поставят кутии за дарения, за да бъде спасен животът на детето.

Дарителската сметка на Никол Йорданова Георгиева е:

IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34

BIC: UNCRBGSF

Оставете първия коментар към "Момиче се нуждае от 165 хил. евро, за да живее"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*