Тържествени заседания на ОбС в Ситово и Главиница за празниците на общините

Кметът на общината отбеляза заслужилите през годините личности и фирми, осигуряващи работни места и икономическо развитие

Красимира Орлоева – поетеса, писателка и краевед бе обявена за почетен гражданин на община Ситово на заседание на Общинския съвет в Ситово в чест на празника на общината – Димитровден. Кметът Сезгин Алиибрям връчи на известната с творчеството си за 31 Силистренски пехотен полк (Железен) авторка наградата. С решения на общинските съветници за наградата „Почетен знак за граждански заслуги“ бе определен Иван Минчев от село Попина, негов кмет от 1973 до 1990 г., а грамоти за обществена дейност и за опазване на традициите получиха Стоянка Стоева и Станка Донева от село Добротица. Представени бяха поздравителни адреси от президента Румен Радев, от областния управител Ивелин Статев, от общините и от общинските съвети в Силистра, Тутракан, Дулово и др.

Кметът на общината отбеляза заслужилите през последните години личности и фирми, осигуряващи работни места и икономическо развитие и представи приключили ремонти на детските градини в Ситово, Любен и Босна, предстоящо асфалтиране на улици в различни населени места с осигурени от правителството средства за около 700 хил. лв., и др. проекти.

Петокласникът Георги Пенчев от ОУ в село Ситово рецитира за всички стихотворение за селото – общински център, а вокална група „Ситовски снахи“ при НЧ „Христо Смирненски“ в село Ситово представи няколко характерни за репертоара си песни. За празника общината бе осигурила богата музикално-артистична програма. В деня преди Димитровден бе проведено поклонение пред паметта на загиналите за свободата на България в мемориалния комплекс в двора на православния храм на село Ситово.

И в Главиница бе проведено тържествено заседание на местния Общински съвет. Обявени бяха поредните носители на почетния плакет на общината. Това са баскетболистът Павел Иванов – от тази година играч на „Балкан“ Ботевград, родом от малкия добруджански град, но заминал на 13-годишна възраст в София – дългогодишен играч на „Левски“, а после и в Аржентина и покойната учителка Еленка Борисова, която е била три мандата председател на читалищното настоятелство и директор на училището, един от най-всеотдайните местни дейци на образованието и културата.

Поздравителни адреси за празника изпратиха президентът на България Румен Радев, евродепутатът Филиз Хюсменова, народните представители Алтимир Адамов и Стоян Мирчев, областният управител Ивелин Статев, НСОРБ, АДО „Дунав“, кметове на съседни общини.

Пеню ПЕНЕВ

Оставете първия коментар към "Тържествени заседания на ОбС в Ситово и Главиница за празниците на общините"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*