Три приза грабнаха разградски клубове от национален конкурс

Три награди завоюваха Клубовете „Репортери“ и „Слово“ към ЦПЛР – ЦУТНТ с ръководител Веселина Йотова, в десетото издание на Националния конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“, организиран от Общинския център за култура и изкуство – Русе и включен в Националния календар на Министерството на културата.

В раздел „Литературно творчество“ темата бе: „Невъзможното щастие“ и е посветена на 130-годишнината на Димчо Дебелянов, а в раздел „Журналистика“ темата „Всичко се състои в нашите задружни сили“ е посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. С разказа си „Щастие – възможно ли е“ Колийн Господинова от Клуб „Слово“ е на първо място в раздел „Литературно творчество – Проза“. Деяна Димитрова от същия клуб завоюва също първа награда в литературния раздел и същата възрастова група с разказа си „Невъзможното щастие на Гълъбина“.

Клуб „Репортери“ спечели втора награда в раздел „Журналистика – колективно участие“ с интервюто с Козмин Моци. Двете наградени момичета, които членуват и в двата клуба, са седмокласнички в ОУ „Н. Й. Вапцаров“. Наградите бяха връчени в събота в Русе в Доходно здание.

Журито бе в състав: председател: доц. Руси Русев – преподавател в Катедрата по български език, литература и изкуство към Факултета по природни науки и образование при Русенския университет „Ангел Кънчев“; Нели Пигулева – поетеса и журналист в русенския ежедневник „Утро“ и Пламен Атанасов – журналист. Със 146 творби участваха 133 млади автори от Русе, Варна, София, Казанлък, Велинград, Пловдив, Търговище, Шумен, Разград, Монтана, Троян, Тервел, Карнобат, Кърджали, Перник, Добрич, Сливен, Тутракан, Кюстендил, Бяла Слатина, Видин, Петрич, Стражица, Провадия и др.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Три приза грабнаха разградски клубове от национален конкурс"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*