С първа копка стартира ремонтът на ПМГ „Баба Тонка“

Официално започна реновирането и в ДГ „Пинокио“ – 1 и ДГ „Русалка“ – 2

На 30 октомври в двора на ПМГ „Баба Тонка“ се състоя символична първа копка, с която беше даден старт на строителните дейности в училището и изграждането на спортни площадки и озеленяване в прилежащите дворни пространства, във връзка със стартирането на проект „Ремонт на пет общински учебни заведения в гр. Русе, включително прилежащите им дворни пространства“, Договор №BG16RFOP001-1.005-0001-C01. Началото на ремонтните дейности беше дадено в присъствието на зам.-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, зам.-кмета по комунални дейности Наталия Кръстева, ръководителя на проекта Нели Миткова, заедно с екипа по организация и управление, директорът на ПМГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев и представители на медиите.

Над 2000 деца и повече от 200 души зает персонал ще се възползват от подобрените условия в обновените сгради, част от образователната инфраструктура на град Русе. В общинските учебни заведения ПМГ „Баба Тонка“, СУ „Христо Ботев“, ДГ „Русалка“ – 2, ДГ „Пинокио“ – 1 и ДГ „Пинокио“ – 2 предстои да бъде извършен основен ремонт и ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност. Дейностите по проекта предвиждат още благоустрояване на прилежащите дворни пространства, изграждане на нови открити площадки за игра в детските градини, изграждане на спортни площадки и озеленяване в прилежащите дворни пространства в училищата и въвеждане на мерки за достъпна среда за осигуряване на равни условия за хората в неравностойно  положение.

Получените безвъзмездни средства (100%) са в размер на 12 402 900, 66 лв., а срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "С първа копка стартира ремонтът на ПМГ „Баба Тонка“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*