С изложба арт школа „Колорит” откри новия си творчески сезон

Младите таланти получиха 185 престижни награди от международни конкурси

В Деня на народните будители в залите на ХГ „Илия Бешков” – Плевен арт школа „Колорит” с ръководител Майя Ананиева откри своя нов творчески сезон с изложба от живописни детски творби на тема „Свят от цветни чудеса”. С подкрепата на Община Плевен талантливите деца на „Колорит” показват своите най-нови творби, изпълнени в разнообразни живописни техники, които те са подготвили като колекция за участие в Международния конкурс „Битоля 2018” в Македония.

Това е 165-ата самостоятелна изложба на арт школа „Колорит”. На откриването на изложбата на 1 ноември 2017 г. от 17.30 ч. в ХГ „Илия Бешков“ – Плевен, тържествено бяха връчени 185 престижни награди от международни конкурси в 11 страни – Япония, Португалия, Франция, Иран, Турция, Румъния, Македония, Словения, Литва, Беларус и България.

Това са: 2 златни купи, 18 златни медали, 13 сребърни медали, 2 бронзови, 3 „Гран при“, Специални призове, първи, втори, трети и почетни награди, дипломи и сертификати. Наградите школата посвещава на своя град, в чест на 140-ата годишнина от Плевенската епопея.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "С изложба арт школа „Колорит” откри новия си творчески сезон"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*