НЧ „Развитие 1869” – домакин на изложба „Военните паметници в област Разград“

Изложбата „Военните паметници в област Разград“ ще остане в столицата на Лудогорието до 10 ноември. Тя бе открита във фоайето на НЧ „Развитие 1869“ от заместник областния управител Евгени Драганов.

Изложбата включва снимки на 109 военни паметника, които се намират на територията на област Разград. Организира се от Областната администрация, със съдействието на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Автори на фотографиите са подполковникът от запаса Владимир Вълов и главният експерт в Областната администрация Светлин Симеонов.

„Целта ни е да заинтригуваме младите хора по отношение на съдбата на тези паметници, да се включат в почистване на тези паметни знаци, които имат нужда от това, а също и да провокираме общините да са ангажират с опазване на историческата памет на тяхна територия“, обяви Евгени Драганов.

„Може докато разглеждат изложбата някои да открият имената на своите прадядовци“, каза на откриването председателят на Областния съвет на ветераните от воините Стоян Великов. Той уточни, че върху паметните плочи са изписани имената на над 3000 герои. Следващата спирка от обиколката на изложбата из област Разград е Лозница.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "НЧ „Развитие 1869” – домакин на изложба „Военните паметници в област Разград“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*