Мариян Туджаров спечели конкурса за директор на Северняшкия ансамбъл

Комисия, назначена със заповед на кмета на община Плевен, в състав: председател Милен Яков – заместник-кмет и членове: Стефка Григорова – началник-отдел „Култура“, проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Петър Матев – главен експерт в Министерството на културата, отдел „Сценични изкуства и художествено образование, Владислав Сотиров – директор на Дирекция „Човешки ресурси“, Десислава Йорданова – началник-отдел „ПНО“, и Людмил Добрев – началник-отдел „Бюджет“, проведе на 24 октомври втория етап от конкурса за длъжността „Директор на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен“.

От пресцентъра на Общината уточниха, че за конкурса са се явили двама кандидати. Във връзка с т.10 от Правилата за провеждане на конкурс – защита на концепция и събеседване, кандидатът Росен Пачев Маринов постигна резултат от 134 т., а кандидатът Мариян Ленев Туджаров – 257 т., покривайки предвидените от Правилата за провеждане на конкурса 60% от максимално възможния окончателен резултат и удовлетворявайки изискванията за заемане на длъжността.

Комисията предлага на кмета на община Плевен на длъжността „Директор на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен“ да назначи Мариян Ленев Туджаров.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Мариян Туджаров спечели конкурса за директор на Северняшкия ансамбъл"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*