Любими герои оживяха в Деня на анимацията в Ценово

По инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни съвместно с Народно читалище „Христо Ботев“ в Ценово бе отбелязан Световният ден на анимацията. Участниците в срещата с интерес разгледаха изложбата от рисунки на любими герои от анимационни филми. Учениците разказаха и любопитни моменти, свързани със създаването и историята на своите любимци. Макар и пораснали момичетата и момчетата споделиха, че дълбоко в себе си все още пазят незабравими спомени от първите си срещи с любимците от книжките и филмите, които са гледали.

„Международният ден на анимацията се отбелязва от 2002 г. по инициатива на Световната организация на анимационното кино. Денят е в чест на първата публична прожекция на Емил Рейно на така наречените светлинни пантомими през 1892 г.“, сподели ръководителката на инициативата Камелия Леонова. Тя разказа и други любопитни подробности, свързани с историята на анимационното изкуство.

Учениците имаха възможността отново да се потопят в света на любимите си анимационни герои. Те изгледаха филми от близки и далечни години, които ги върнаха в спомените на детството.

Марий ПEЙЧЕВ

Оставете първия коментар към "Любими герои оживяха в Деня на анимацията в Ценово"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*