Детска градина „Шестте ястребинчета” чества Деня на будителите с концерт

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев бе гост на тържество в ДГ „Шестте ястребинчета“ в Разград , посветено на Деня на народните будители. Директорът на учебното заведение Петя Станева уточни, че събитието се провежда под наслов „Вечните песни на България“, а целта му е да бъде отдадено нужното внимание на будителите от нашето минало и настояще.

Градоначалникът каза, че е необходимо такива събития да се честват и е изключително важно децата да бъдат възпитавани още от малки с любов към родината. В поздравителния адрес от д-р Василев той се обръща към педагозите с молба да бъдат отдадени на професията си и да помнят, че те са едни от най-значимите личности в живота на нашите деца. „Вие първи им показвате смисъла от това – да помнят, да знаят, да искат, да могат, да постигат. Да поставят доброто на пиедестал, да различават лошото и да се борят срещу него. Вие разкривате пред тях духовното и необходимостта да бъдеш образован.“, се казва още в поздравлението.

Д-р Василев подари на децата от двете подготвителни групи, които представиха пред многобройната публика колоритния концерт, енциклопедии и им пожела да бъдат здрави и да се вслушват в съветите на своите педагози.

И областният управител на Разград Гюнай Хюсмен изпрати специални поздрави до управата на Детска градина №6 „Шестте ястребинчета“ в Разград заради традиционната родолюбива инициатива в детското заведение.

Областният управител приветства реализацията на подобни идеи, но поради други ангажименти нямаше възможност да посети лично тържеството на малчуганите, което се провежда под наслов „Вечните песни на България“, затова изпрати своите поздрави, както и красиво саксийно цвете за украса на детската градина.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Детска градина „Шестте ястребинчета” чества Деня на будителите с концерт"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*