Нелина и Светослав Стойчев взривиха с дуетното си изпълнение

Публиката се вдигна на крака, когато Нелина падна на колене, пеейки за България

Невероятен празник поднесоха на русенци поп изпълнителят Светослав Стойчев и певицата Нелина в края на изминалия месец. Залата на Канев център бе препълнена, а за градуса на настроението се грижеше Светослав Стойчев, който бе и водещ на шоуто. И както обещаха, русенските изпълнители предоставиха пъстра програма, включваща най-разнообразни по стил песни, но всичките съдържателни и танцувални.

Начало на патриотичния концерт-спектакъл постави малката Ина с Вазовото стихотворение „Аз съм българче“. Светослав Стойчев започна със силна и трогваща песен за България, изпя някои от най-новите си парчета, както и неостаряващите хитове „Ако си дал“, „Миллионы алых роз“, „Я уеду в Комарово“, с които загатна на своята публика какво може да очаква на 3 ноември в TAPAS, Русе, на руската вечер под наслов: „Миллионы алых роз“.

Нелина не изневери на обещанието си и репертоарът й включваше любовните песни „Любе, любе“, „Тръгнала е Йова, Йовкеле“, хумористичната „Баба винце пила“, мелодиите за приятели и маса „Верни приятели“ и „Дай, кръчмарю“ и разбира се, патриотичните „Отдолу идат сеймени“, „Ходила Яна“ и др.

За подсилване на патриотичната нотка през целия концерт-спектакъл се грижиха танцьорите от ФТТ „Найден Киров“ с художествен ръководител Богдан Донев. Трикольорът не спираше да се вее в ръцете на опитните мъже – водачи на хорото. Много песни се изпяха и много хора се изиграха – и Право, и Еленино и Дайчово, Ширто, Ямбола и Чичово, а сред публиката имаше и познавачи, които използваха възможността да покажат своите умения, танцувайки със сложни стъпки, и получиха аплодисменти от множеството. Оказа се, че са любители танцьори от Клуб „Чанове“ в града. За изненада на феновете си двамата русенци бяха поканили акордеониста Пламен Димитров, който вдигна настроението с виртуозното си изпълнение.

Непосредствено преди края на концерта Нелина и Светослав Стойчев изумиха публиката с прекрасното изпълнение на „Стари мой приятелю“ на Лили Иванова и Васил Найденов. Впечатляващият дует провокира очакване на нови дуетни изпълнения.

Отново с песен за България Нелина постави символичен край на концерта с „Българийо, ти, майко, свята“. Символичен, защото публиката беше на крака особено в кулминационния момент, когато Нелина й падна на колене, пеейки за любимата родина. Нестихващите аплодисменти не й позволиха да напусне сцената, а скандиранията „Още, още!“ съвсем я закотвиха.

В миналия брой на „Форум“ Нелина предупреди феновете да си носят удобни обувки. Е, самата тя не беше с такива, но това по никакъв начин не й попречи да се забавлява заедно с публиката, да пее и танцува и дори час след края на концерта да е там, на сцената, и да се снима със своите почитатели и приятели.

Дори и за екипа на „Форум“ имаше снимка за спомен.

Драгомира ГЕОРГИЕВА

Оставете първия коментар към "Нелина и Светослав Стойчев взривиха с дуетното си изпълнение"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*