Деца от ученически превантивни клубове бяха на пътуващ семинар

Екскурзията бе завършек на едногодишната работа по проекти, реализирани в училищата

По две деца от ученическите превантивни клубове на девет училища в община Разград и екипът на Местната комисия с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни участваха в пътуващ семинар в София и Габрово. Пред журналисти те разказаха за множеството си срещи, наученото и видяното по време на тридневната екскурзия, която се явява завършек на едногодишна работа по проекти, реализирани в училищата.

В Дома на Европа в София групата е имала информационна среща с ръководителя на Информационния център Диляна Павлова, от която научили подробности за портали, служби и програми, свързани с обучението на младите в Европейския съюз. С психолога Йордан Танковски провели обучение по прилагане на метода „връстници обучават връстници“, а лекторът обещал да гостува при подходящ случай в Разград.

В парламента децата имали среща с народния представител Десислава Атанасова, били на пленарно заседание, разгледали сградата, за тях имало и беседа за историята на българската парламентарна практика.

Преди да отпътуват за Габрово, били и в залите на Националния исторически музей.

В Габрово ги очаквала среща със зам.-кмета на града Нела Рачевич и обмяна на опит с тамошната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и на общинския съвет по наркотични вещества. Вече е договорено група от Габрово да върне визитата в Разград.

Децата са имали възможност да посетят Националния музей на образованието, Дома на хумора и сатирата и Етнографския музей „Етъра“. Те споделиха, че са много доволни от получената информация, видяното и новите контакти със свои връстници. Бяха категорични, че вече се подготвят за нова среща с тях. Но преди това – основната им задача е до началото на ноември да изготвят новите годишни планове на ученическите превантивни клубове в своите училища.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Деца от ученически превантивни клубове бяха на пътуващ семинар"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*