Синдикалисти от Разградско ще участват в протеста на КНСБ

Близо 100 души от Разградска област ще излязат на националния протест, организиран от КНСБ на 27 октомври, съобщи председателят на РКС на синдиката Грациела Ранкова.

Протестът е с искане за достойни заплати. Мотото му ще бъде „Работеща България иска по-високи заплати“ и цели по-достойни заплати.

Шествието ще тръгне в 11:30 часа от площад „Св. Александър Невски“ и ще мине през две спирки – Министерския съвет и централата на АИКБ. В него се включват работещите в социалната сфера, енергетици, учители, здравни работници, металурзи.

„Исканията на КНСБ са само за заплати, в тях няма политическа намеса. Основната цел е да накараме правителството да създаде среда, в която да преговаряме спокойно с реалния бизнес, в предприятията, за по-високи заплати“, обясни Ранкова.

КНСБ настоява за изцяло нова глава в Кодекса на труда, която да регламентира как се договарят заплатите и това е едно от исканията на организацията към кабинета. Сред другите причини за протеста са опитите да бъдат отнети изконни права на работещите у нас като добавката за стаж и възраст, популярна като „клас“. Недоволство предизвикват и намеренията в бюджета на ДОО да бъдат орязани парите за болнични за първите три дни.

Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Синдикалисти от Разградско ще участват в протеста на КНСБ"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*