РЛК в Силистра връчи приз за изключителни заслуги към обществото в сектор „Здравеопазване“

Районна лекарска колегия (РЛК) в Силистра за първи път връчи приз за изключителни заслуги към обществото в сектор „Здравеопазване“. С приза бе удостоен бизнесменът и областен координатор на ПП ГЕРБ – Силистра Тодор Тодоров. Той получи от председателя на РЛК – Силистра д-р Васил Славов умалено копие на бюст на Хипократ. Призът и наградата бяха връчени на Тодор Тодоров за цялостния му принос към обществото чрез множество дарения в полза на здравните заведения в областта. „Когато положението при нас стане сериозно, г-н Тодоров е винаги човекът, готов да откликне“, подчерта д-р Славов. Думите му бяха подкрепени и от д-р Даниела Костадинова – изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Силистра. Според счетоводната справка, на която тя се позова, стойността на даренията му за болничното заведение за последните три години възлиза на над 80 хиляди лева, в това число ремонти на отделения и болнични стаи, закупуване на скъпа техника и съпричастност към проблеми на болничното заведение от всякакъв характер. Най-голямото постижение обаче, по думите на д-р Даниела Костадинова, е предстоящото изграждане на отделение по инвазивна хирургия в болницата, което се очаква да започне през 2018 година и което е станало възможно с активната подкрепа и съдействие на Тодор Тодоров. Сред високо хуманните постъпки на бизнесмена Тодор Тодоров е и закупеното от него високотехнологично, специализирано електронно устройство за стимулиране на сърдечната дейност, с което е бил спасен животът на 30-годишен мъж, настанен в МБАЛ – Силистра.

Преди дни бизнесменът и областен лидер на ПП ГЕРБ Тодор Тодоров получи плакет и почетна грамота за общински дарител от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Отличието му бе присъдено за дарител с особено голям принос с направени дарения за близо 200 хиляди лева, предназначени за инициативи в полза на общините в Силистренско.

На церемонията бе отличена и д-р Елена Ганева – специалист „Вътрешни болести“, която е носител на тазгодишния приз на Български лекарски съюз „Лекар на годината“ за област Силистра.

Пеню ПЕНЕВ

Оставете първия коментар към "РЛК в Силистра връчи приз за изключителни заслуги към обществото в сектор „Здравеопазване“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*