Достойно представяне на хор „Свети Георги Победоносец“

Момчешко-младежката формация на хор „Свети Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова към Общински младежки дом – Русе бе горещо аплодирана за изпълненията си в двата концерта на VIII Международен фестивал на мъжките хорове „Св. Иван Рилски“, провел се на 21 и 22 октомври в град Дупница и църковния храм „Рождество Богородично“ на Светата Рилска Обител.

Русенският хор се представи достойно и пя наред с утвърдени и престижни мъжки формации като Йоан Кукузел, „България“, Гусла, Хора на гимназията за древни езици и култури от град София и Общинския мъжки хор „Св. Иван Рилски“ от град Дупница.

„Силно съм впечатлена от децата, които пяха на български, руски, италиански, испански и църковно-славянски езици. Проявиха голяма сценична устойчивост, като изпълненията им бяха прекрасни и вълнуващи, съпровождани от прецизно изпълнения клавирен съпровод на пианистката Божена Петрова. Благодарим им от сърце“, сподели концерт-майстора Богдана Пенева.

Към момента хоровата формация се подготвя за участието и домакинството си в VI Национална хорова среща, която ще се проведе на 28 и 29 октомври в град Русе.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Достойно представяне на хор „Свети Георги Победоносец“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*