Деня на готвача чествахав ПГИ „Робер Шуман“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Атрактивно тържество, посветено на Международния ден на готвача, се проведе в Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“ в Разград. Специален гост на бъдещите готвачи бе областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Събитието се проведе в учебната кухня на гимназията. Там бе подредена вкусна експозиция от кулинарни творби на възпитаниците на училището, които се обучават да се занимават с ресторантьорство, а коктейлите се приготвяха пред очите на гостите и с вещите напътствия на преподавателя Соня Стоянова. След демонстрациите започна дегустацията на ученическите творения.

Гюнай Хюсмен честити празника на бъдещите готвачи, пожела им да държат труда им да се оценява достойно, но и да са упорити в учението, тъй като България ще е по-добра и по-развита, ако те знаят повече. Областният управител поздрави и учителите, и ръководството на гимназията за добрата им работа.

„Не за първи път посещавам това училище, човек се връща, където му е интересно, където се работи и хората са активни“, обясни Хюсмен причината след първия учебен ден отново да уважи поканата на ПГИ „Робер Шуман“. Той призова и другите училищата да са така активни.

Гости на тържеството, посветено на Деня на готвача, бяха още началникът на Регионалното управление по образование Ангел Петков, началникът на отдел „Образование“ в Община Разград Елка Драмалиева, директори на други професионални училища в града.

Форум

Оставете първия коментар към "Деня на готвача чествахав ПГИ „Робер Шуман“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*