Силистренският театър участва в „Дни на комедията“ в Куманово

В XX Международен театрален фестивал „Дни на комедията“ в Куманово (Македония) участва Силистренският драматично-куклен театър, съобщи директорът на театъра Златина Станева. Силистренската трупа се представи с пиесата: „Хайде, душко, убий ме“ от Азис Несин, поставена в Силистра от македонския режисьор от Куманово Мирослав Петкович. Представлението бе насрочено за 14 октомври от 20.00 часа на сцената на Центъра за култура и изкуство „Трайко Прокопиев“ в Куманово. Два дни преди това, на 12 октомври от 19. 30 часа, силистренци играха същата пиеса на сцена „Максим“ в театър „Българска армия“ в столицата.

През изминалия сезон театърът участва в два фестивала. С голям успех бяха представени спектакълът „В старо село накрай света“ от Недялко Йорданов на фестивала в град Гюргево, Република Румъния – „Дни на дунавските държави – 2016 г.“, и „Юнакът Келчо, принцесата и змеят“ в град Кишинев, Република Молдова, откъдето директорът на театъра Златина Станева се завърна с диплом за постигнати резултати в културния мениджмънт за детски театър.

За изминалия сезон силистренските театрали са изиграли 394 представления пред 22 854 зрители и са осигурили приходи от 78 335 лева. За най-малките зрители започват репетиции на „Работна Мецана“ от Леда Милева, чиято премиера се очаква през ноември.

Пеню ПЕНЕВ

Оставете първия коментар към "Силистренският театър участва в „Дни на комедията“ в Куманово"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*