Уникален туристически пакет пускат ФК „Лудогорец“ и Историческият музей

Шампионите по футбол и учените организират съвместна обиколка в ИАР „Абритус“

Ръководството на ФК „Лудогорец“ и на Разградския исторически музей постигнаха договорка да стартират уникална по рода си туристическа услуга.

Шампионите по футбол и учените организират съвместна обиколка в археологическия резерват Абритус, интерактивния музей и най-модерната тренировъчна база по футбол в България. Всичко това ще бъде съчетано и с наблюдение на футболна среща на „орлите” от календара на Първа лига, Купа на България и Лига Европа, съобщават от пресцентъра на клуба. Така всички желаещи – ученици, работещи и пенсионери, ще имат възможността да се върнат хилядолетия назад, да видят живота на траки и римляни, да разберат как е загинал римският император Траян Деций, да видят най-голямото златно монетно съкровище в страната от късната античност, както и къде тренират шампионите по футбол на България.

Любителите на историята и футбола могат да се снимат с уникалния Златен пегас и с любимите си футболисти от „Лудогорец“ в един и същи ден. А различното изживяване на „Лудогорец Арена“ ще е чудесен завършек на екскурзията.

„Лудогорието не е Делиорман. Това е един район в България, който има не само красива природа, но и много забележителности, които всеки трябва да види. Разград е не само красиво и спокойно градче, но в него можеш да се докоснеш до древната история, да видиш с очите си бита и културата на траки и римляни, и не на последно място да видиш къде тренират шампионите по футбол на България. Ще се радваме ако директорите на училища в България и туристическите фирми да оценят това страхотно предложение и да ни гостуват. За в бъдеще планираме и доста други съпътстващи събития, както и партньорство с други туристически обекти в близост“, заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

„Каним всички да се докоснат до миналото и да изживеят настоящето“, призова временно изпълняващият длъжността директор на музея Галена Радославова.

„Лудогорец“ и РИМ – Разград планират да предложат тази вълнуваща обиколка и на туроператорите, които обслужват чуждестранните туристи по българското Черноморие.

Заявки за посещение се приемат на е-майл: pegas_rz@abv.bg.

Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Уникален туристически пакет пускат ФК „Лудогорец“ и Историческият музей"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*