Студенти по „Политология“ посетиха Народното събрание

Група студенти от специалност „Политология“ посетиха Народното събрание и Президентската администрация по покана на народните представители Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков. В посещението участваха студенти от първи и от четвърти курс, както и магистри по „Дипломация“.

Тримата депутати от „БСП за България“ посрещнаха своите гости на главния вход на Народното събрание и ги приветстваха с няколко думи за работата на българския парламент. Търновските студенти присъстваха на редовното пленарно заседание, когато беше разискван Законът за интеграция на хората с увреждания. Така се запознаха с парламентарния процес и процедурата при първо четене на законопроект. Те разгледаха и сградата, която е паметник на културата. На тръгване срещнаха в кулоарите и Стефан Данаилов, който ги поздрави за избраната от тях престижна специалност.

В Президентството студентите бяха допуснати в кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова и в т.нар. „Огледална зала“, където Президентът организира протоколните вечери за своите специални гости. Бъдещите политолози разгледаха и кабинетите, в които заседават работните групи към държавния глава. Те видяха и местата, на които се правят официалните изявления и речи на държавния глава.

Георги БЪЧВАРОВ

Оставете първия коментар към "Студенти по „Политология“ посетиха Народното събрание"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*