Посолството на Франция отличи Община Павликени за устойчиво управление на водите

Посланикът на Франция Ерик Льобедел връчи приза на инж. Емануил Манолов

Община Павликени беше избрана за победител в конкурса „Екообщина“, организиран от Френското посолство в България. Тя е класирана първа в категорията „Устойчиво управление на водите – община с население над 10 000 жители“.

Церемонията по връчване на статуетките се проведе във Френския институт в София, в присъствието на министъра на околната среда и водите, на министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и на кметове на отличените общини.

Домакинът на церемонията – посланикът на Франция Ерик Льобедел, връчи на инж. Емануил Манолов приза, за да отличи ангажираността на Община Павликени за образцовите инициативи, които са организирани.

Кметът на община Павликени припомни, че в общинския център е подменена близо 1/2 от водопроводната мрежа. Отпадните води вече се събират и пречистват, благодарение на новата ни пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор. Общо почти 35 млн.лв. са инвестирани във ВиК сектора в града.

Конкурсът „Екообщина“ е плод на споделена от Франция и България амбиция за действия при хоризонтален подход и в партньорство с цел общините да бъдат насърчени за изпълнението на образцови проекти в сферата на устойчивото развитие. Конкурсът извежда на преден план ангажираността на българските общини, икономически двигател на страната, в изброените области, които съответстват на четирите категории на конкурса: „Устойчиво управление на водите“, „Устойчиво управление на битовите отпадъци“, „Устойчива мобилност“ и „Енергийна ефективност на сградите“.

Георги БЪЧВАРОВ

Оставете първия коментар към "Посолството на Франция отличи Община Павликени за устойчиво управление на водите"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*