Плевен ще кандидатства за ремонт на ЦРД по „Красива България”

Община Плевен има намерение да кандидатства с проекта „Фасадна реставрация и подмяна на дограма на Центъра за подпомагане на личностно развитие – ЦРД на ул. „Дойран” №79 за външно финансиране по „Красива България 2018”. Крайният срок за депозиране е 15 януари 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Оттам обясниха още, че готовата проектосметна документация за обекта е на стойност 286 667 лв. А собственото участие на Община Плевен в общия бюджет на проекта възлиза на 59%, или 169 134 лв.

Според изискванията за кандидатстване по Проект „Красива България 2018 година” резултатите от реализацията на одобрени проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Това включва и условието да не се променя определеното предназначение на обекта или части от обекта на проектната интервенция, респективно – направените инвестиции в дадената инфраструктура. На тези подробности обърнаха внимание от пресцентъра на институцията.

Процедурата изисква на предстоящото заседание на Общински съвет – Плевен да бъде обсъдено предложение от кмета Георг Спартански за даване на съгласие от местния парламент за кандидатстване и осигуряване на собствен финансов ресурс като задължително условие за доказване на намеренията. „Не можем да си позволим след рехабилитацията на Градската градина сградата на Центъра за работа с деца да контрастира с новата й визия. Зданието, отличаващо се с оригиналната си архитектура, е и недвижима културна ценност и държим на неговото съхраняване”, коментира Георг Спартански намеренията на Община Плевен.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Плевен ще кандидатства за ремонт на ЦРД по „Красива България”"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*