Плевенската галерия с изложба на „Шипка“ 6 в столицата

Изложбата „Плевенски художници – 70 години творчески живот“ официално беше открита в емблематичната галерия на СБХ на ул. „Шипка“ 6 в София. Организаторите от ХГ „Илия Бешков“ – Плевен, подредиха в залите 120 творби от фонда на 115 автори от различни поколения по повод годишнината на Дружеството на плевенските художници. Представени са почти всички жанрове – живопис, графика, скулптура, керамика, текстил, приложна графика…

В изложбата участват произведения на незабравимите Ангел Спасов, Христо Бояджиев, Никола Златев, Сидония Атанасова, Дило Дилов, акад. Светлин Русев, Тома Трифоновски, оставили едни от най-ярките творчески следи в художествения живот на Плевен и страната.

Със съдействието на Община Плевен по повод 70-годишнината на плевенското представителство на СБХ беше издаден и юбилеен каталог, събрал репродукции на 184 творби от 115 художници. Изложбата ще бъде показана и на плевенската публика в ХГ „Илия Бешков“. Откриването й в Плевен ще бъде на 3 ноември – Празника на Свети Пимен Зографски и Ден на българските художници.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Плевенската галерия с изложба на „Шипка“ 6 в столицата"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*