Нелина: Русенската публика обича хубавата музика

Със Светослав Стойчев се постарахме да й поднесем един патриотичен концерт-спектакъл, какъвто заслужава да види

– Здравейте, Вие сте от Русе, но отдавна не сте излизали на русенската сцена. Има ли конкретна причина?

– Здравейте! Да, Русе е моят роден град и за жалост отдавна не съм правила концерт тук. Сега обаче, след излизането на моя 5-и фолклорен албум решихме с моя колега и приятел Светослав Стойчев да презентираме новите песни пред родна публика. Русенци обичат хубавата музика и ние се постарахме да им поднесем един патриотичен концерт-спектакъл, какъвто заслужават да видят. Благодаря на ФТТ „Найден Киров“ с ръковоител Богдан Донев, че с радост прие поканата ни да участва и да направи представлението още по-атрактивно.

 – Предстои Ви съвместен концерт с поп изпълнителя Светослав Стойчев. Как се роди идеята за подобно партньорство?

– Със Светослав Стойчев се познаваме от дълги години, работили сме заедно. Той е прекрасен изпълнител и много мил приятел. Да го слушаш, е удоволствие, а да общуваш с него, е много забавно. Освен това той е човек, на когото мога да се доверя във всяко отношение. Затова приех предложението му за този концерт на драго сърце. Русенската публика отдавна очаква от мен това.

– С какво ще изненадате своята публика? Ще зарадвате ли феновете си с нови балади?

– Нека изненадите си останат такива. Много се радвам, че повечето билети вече са продадени. Благодаря от сърце на русенци за доверието! Ще се постараем да останат истински доволни. Да не забравят да си вземат удобни обувки за танци!

– Имате вече нов фолклорен албум, разкажете повече на нашите читатели…

– С удоволствие! Това е петият ми фолклорен албум и е озаглавен „За верни приятели“.

Съдържа 13 песни, от които 10 народни и 3 авторски. Записани са през последната година по различно време, затова носят различно настроение. От патриотичните „Българийо, ти, майко свята“, „Отдолу идат сеймени“, „Ходила Яна“, през любовните „Любе, любе“, „Тръгнала е Йова, Йовкеле“, хумористичната „Баба винце пила“ до мелодиите за приятели и маса „Верни приятели“, „Дай, кръчмарю“. Слушателите вече познават тези песни от клиповете по ТВ „Планета“ и някои от тях вече са сред най-желаните в поздравителните концерти. Много съм щастлива, че новите песни „Заблеяло ми агънце“, „Отдолу идат сеймени“, „Верни приятели“, „Баба винце пила“ са сред най-желаните редом с превърналите се в класика „Караджа дума Русанки“, „Брала мома къпини“, „Дядовите добреви пет снахи“, а „Слънцето трепти“ бе избрана от слушателите за фолклорна песен на 2016 г. в Сигнал.бг.

– Няма как като жена да не забележа, че изглеждате зашеметяващо… Как успявате при толкова ангажименти?

– О, много мило! Благодаря! Именно те ми помагат да съм в сравнително добра форма, защото застояването вкъщи ми действа зле психически и физически.

Старая се да се храня здравословно и балансирано, но не изпадам в крайности. Движението и спортът са задължителни, както и добрата и позитивна компания, която повдига духа ми и го поддържа на ниво.

– Няколко думи към читателите на „Форум“…

– Първо да са живи и здрави, да са позитивни и добри и да заповядат на 25 октомври в Канев център от 19 ч. Нека изживеем заедно една позитивна и раздвижена вечер с приятели!

Интервю на

Драгомира ГЕОРГИЕВА

Оставете първия коментар към "Нелина: Русенската публика обича хубавата музика"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*