Ивайло Диманов представи новата си книга с музикално-поетичен спектакъл

Известният бард бе в Разград с китара и „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“

Известният бард Ивайло Диманов, който е много добър приятел на Разград, гостува през месеца на поезията в една от залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Поетът с китара представи новата си книга „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“. Музикално-поетичният спектакъл бе част от есенните литературни празници в Разград. Гостът бе представен от поета Пламен Панчев. Организатори на културното събитие бяха Община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Общността на писателите и Художествената галерия.

Ивайло Диманов е добре познат в Разград. Той е поет, журналист, бард. Негови творби са превеждани на английски, френски, италиански, сръбски и други езици, носител е на национални и международни награди, изнесъл е много концерти с авторски песни и поезия в страната и в други държави. Стиховете и песните му са откровения и истини за живота и достигат до най-дълбоките кътчета на човешката душа.

Преди години поетът с китара бе инициатор на срещите с бардове в града. Новата му стихосбирка е десетата по ред. Тя съдържа 60 стихотворения в 3 раздела, писани на различни места по света. Оформлението на книгата е на дъщеря му Ива. Поетът каза, че заглавитео идва от древнолатинската дума колумбарий, която означава едновременно къщичка за гълъби и дом за нашите души. Стиховете писани и в трудни, и в радостни мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където Диманов е придружавал майка си. Други пък са писани в Бруклин, Чикаго, Париж, Брюксел, любимия му Созопол.

Пред своите приятели в Художествената галерия Ивайло Диманов със слово и песни отново завладя сърцата на всички. Много от стиховете му са посветени на любими хора. Той обяви, че гостуването в Разград е част от турнето, което той прави из страната.

Накрая мнозина си купиха книгата му и получиха автограф от автора. Срещата завърши със сърдечни разговори, приятелски снимки за спомен и поздравления.

Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Ивайло Диманов представи новата си книга с музикално-поетичен спектакъл"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*