Пиесата „Добре дошли в България“ поставят на Търновска сцена

Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура – 36 маймуни VT EVENTS и Powwow Club представят номинираната за две награди „Аскеер“ продукция „Добре дошли в България“ от Здрава Каменова и Гергана Димитрова. На 19 октомври (четвъртък) от 19:30 ч. в Powow club (ул. Ниш 3, Велико Търново (до новата болница) жителите и гостите на Велико Търново могат да се насладят на социалната комедия, политическата сатира, реалистичната гротеска с документални цитати или просто настоящето, погледнато отвън с чувство за хумор. Спектакълът пътува с подкрепата на Фондация „Америка за България“ чрез Програмата „Изкуство в движение“, администрирана от Фондация „Арт Офис“. Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г. и се реализира в партньорство с галерия „Етюд“. Разпространението на проекта се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Спектакълът е с времетраене 75 минути без пауза. Цената на билетите е 10 и 8 лева с предварителна продажба в ТАМ, Powwow Club. Участват: Здрава Каменова, Ева Данаилова, Ива Тодорова, Александър Митрев, Петко Каменов, Тони Карабашев, Владимир Димитров; сценограф Елена Шопова (Радостина Тодорова); видео Петко Танчев; музика Павел Терзийски (Clavexperience); режисьор Гергана Димитрова; асистент Михаил Жекунов.

Малко за пиесата: Президентът на републиката призовава всички българи да се включат активно в привличането на бежанци, които да се заселят в България, за да изпълним квотата и да усвоим жизненоважни пари по евро фондовете. Всички българи – мъже, майки, ловци, пенсионери, артисти започват активна пропаганда към бежанците подминаващи България. Междувременно чакали емигрират към Западна Европа, български емигрант сее репички в Германия и мечтае да се включи в първата мисия до Марс, еколожка изследва популацията на агресивни привнесени видове калинки и кактуси, които превземат територии, застрашавайки наши родни видове. Националисти решават да превземат Плиска, докато сигнал за бомбен атентат всява паника в центъра на София.

Екипът забърква всичко това в апетитен, дъхав тюрлю гювеч, подправяйки го с родна чубрица и  поднасяйки го с щедри щипки родолюбие и лека предупредителна усмивка.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Пиесата „Добре дошли в България“ поставят на Търновска сцена"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*