В памет на Плевенската епопея

Български трибагреници ще се веят до ремонтираните монументи

Строително-ремонтните дейности за реконструкция на паметниците, които се намират при входните артерии на Плевен от София, Русе и Ловеч, напредва. Това уверяват от общинския пресцентър. Оттам уточняват, че ремонтът на монумента „Победа“ на пътя Плевен – София вече приключи. В момента се работи на монумента „Скобелев отряд“ на пътя Плевен – Ловеч. Предстои реконструкция и на „Донски казаци“ на пътя Плевен – Русе. Аварийно-възстановителните работи включват подмяна на плочи, почистване и облицовка.

Дейностите се извършват със средства от общинския бюджет, след като и до този момент държавата още не е откликнала на молбата за финансова помощ. Кметът на община Плевен Георг Спартански припомни, че беше потърсено съдействие за рехабилитация на паметниците още по времето на Служебния кабинет на Огнян Герджиков, а впоследствие и от кабинета на Бойко Борисов.

По идея на кмета Спартански 12-метрови пилони с националния трибагреник ще посрещат влизащите в Плевен по трите главни входни артерии в града – откъм София, Русе и Ловеч. Експертният съвет по устройство на територията към Община Плевен одобри схемите за разполагането им. Пилоните ще бъдат монтирани близо до трите монумента, посветени на Плевенската епопея.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "В памет на Плевенската епопея"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*