Влиза в сила новата Наредба №17 в Плевен

Новата Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен, вече влиза в сила. Нормативният акт бе приет от Общински съвет – Плевен на редовното заседание в края на септември с 35 гласа за, 1 против и 4 въздържал се. От пресцентъра на местния парламент припомнят, че предложението за новата Наредба №17 бе гледано на две поредни заседание от Общински съвет – Плевен – през август и септември. Причината е, че със заповед на областния управител Мирослав Петров решението за промените, прието на сесията през август, бе върнато за ново обсъждане и прегласувано от местните парламентаристи на заседанието през септември.

Новата Наредба №17 е публикувана на страницата на Общински съвет – Плевен в раздел „Документи“/“Нормативна уредба“/„Наредби“.

Една от причините, наложили приемането й, са нормативни изменения от последните години, които налагат актуализация на терминологията и изменение в наименованието на част от услугите. В новата Наредба №17 допълнително са определени такси за приетите нови почасови услуги и съботно-неделни посещения в системата на предучилищното и училищно образование в община Плевен. Техният размер е посочен в Приложение №2, Раздел ІІ от Наредбата, уточняват от пресцентъра.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Влиза в сила новата Наредба №17 в Плевен"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*