Виртуална лаборатория за професии на бъдещето се открива в Русе

На 17 октомври 2017 година (вторник) от 18:15 часа в стая 225 на ОУ „Иван Вазов“ се проведе работна среща във връзка със старта на проект „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“, който се реализира с финансовата подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“ по програма „Знание и растеж“.

Целта на проекта е да фокусира вниманието на подрастващите върху алтернативите при избор на професии и да ги мотивира за учене и добра реализация в живота чрез правилен избор на професия. Очакваните нагласи са учениците да придобият умения да идентифицират и развиват таланта си и да го акумулират в избора си на бъдеща професия, да разширят своя хоризонт и се подготвят за успешно преодоляване на предизвикателствата на света, който ги заобикаля.

За създаването и функционирането на „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“ ще бъдат избрани осем паралелки от четвърти и седми клас от ОУ „Иван Вазов“ (общо 190 ученици). Ще се формират осем „Звездни работилници за професии на бъдещето“. В работилниците учениците ще извършват проучвателна, изследователска и творческа дейност с цел откриване на професиите на бъдещето. Те ще имат възможност да се срещнат с мотивиращи лектори, работещи в различни сфери, и ще имат възможност отблизо да се запознаят със спецификата на работа в различни фирми и институции.

Партньори по проекта са Община Русе, „Нетуоркс – България“ ЕООД, Русенски университет „Ангел Кънчев“, шивашка фирма „Лена Велур“, Футболен клуб „Дунав“, Областна дирекция на МВР – гр. Русе,  „Строител“ ООД, Фондация „Бистра и Галина“.

ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Виртуална лаборатория за професии на бъдещето се открива в Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*