Георг Спартански е финалист на конкурса „Кмет на годината“

Кметът на Община Плевен Георг Спартански продължава напред към големия финал на петия национален конкурс „Кмет на годината“, който се организира онлайн от платформата kmetnagodinata.bg. Това съобщиха от общинския пресцентър. В първия етап хората гласуваха до 12 октомври 2017 г. за всички 265 кметове в 10 категории. В категорията „Кмет на годината“ битката тръгна много оспорвано, допълват организаторите. В онлайн допитването в раздела за големи общини (с население над 50 000 души) във втория етап на конкурса преминават кметовете на Плевен Георг Спартански, на Враца – Калин Каменов, на Велико Търново – Даниел Панов, на Казанлък – Галина Стоянова, и на Пловдив – инж. Иван Тотев.

Вторият етап на гласуването започна на 13 октомври. В 9 от категориите остават по 15 общини, получили най-много гласове. Те са разделени, както следва: 5 малки, 5 средни и 5 големи общини. В десета категория – „Кмет на гражданите”, може да се гласува за градоначалниците на всичките 265 общини в страданата до крайната дата на конкурса -25 октомври 2017 г.

Победителите, събрали най-голяма подкрепа, ще бъдат отличени на официалната церемония „Кмет на годината 2017“ на 27 октомври от 13 ч. Тя ще бъде излъчена по БНТ 1 в същия ден от 23.15 ч. Това уточняват от плевенския общински пресцентър.

Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Георг Спартански е финалист на конкурса „Кмет на годината“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*